Kabinet scherpt subsidieregeling STAP aan

Kabinet scherpt subsidieregeling STAP aan

Het kabinet scherpt de regels aan voor het scholingsbudget STAP. De scherpere voorwaarden zijn onder meer bedoeld tegen misbruik en oneigenlijk gebruik. Het eerstvolgende aanvraagmoment zou 28 februari 2023 zijn, maar het is opgeschoven door een grote technische storing.

De STAP, of Stimulering ArbeidsmarktPositie is een subsidie voor scholingskosten. In 2022 konden aanvragers kiezen uit ruim 100.000 opleidingen bij 1326 verschillende publieke en private opleiders.

De regels voor toekenning van de subsidie zijn aangescherpt, net als de eisen aan opleiders die STAP verwerken in hun aanbod. De regeling werd eerder al aangescherpt toen bleek dat er ‘snoepreisjes’ en cursussen mee gefinancierd werden die helemaal niet arbeidsmarktgericht waren. Waaronder de cursus ‘ontdek jezelf in Parijs, leer hoe je in crypto ’s kunt dealen of doe een cursus ‘dropshippen’.

Snoepreisjes, cryptocursussen en cursussen dropshippen (liefst online)”

Daarnaast is een klein aantal opleidingen opvallend populair gebleken. Dat zijn met name cursussen die vooral online gegeven worden. Lage extra kosten per cursist maken ze aantrekkelijk voor aanbieders. Er lopen nog 240 onderzoeken naar in totaal 7400 opleidingen. Sinds de start van STAP in maart 2022 zijn ruim 2700 opleidingen en 2 opleiders uit het register geschrapt.

Controles aangescherpt

De Toetsingskamer STAP gaat strenger controleren of opleidingen en opleiders voldoen aan de eisen van STAP. De minister van SZW kan opleidingen én opleiders voortaan, bij misbruik, uitsluiten van STAP. Vanaf 1 mei moet het gaan om een opleiding met een vooraf vastgesteld programma, waaraan een docent is verbonden, en waarbij de opgedane kennis, vaardigheden of beiden wordt getoetst. Lezingen zijn niet subsidiabel.

Tip! Medewerkers moeten langer doorwerken. Organisaties moeten vaker veranderen om hun bestaansrecht te behouden. Die constante veranderingen vragen heel veel van iedereen. Wat is de rol van de or daarin? Volg de studiedag OR & Duurzame inzetbaarheid en leer hoe een organisatie als geheel aan duurzame inzetbaarheid kan werken.

Ook gelden vanaf 2023 een maximum van 300 toekenningen per scholingsactiviteit van een opleider. Dat moet voorkomen dat de STAP als een ‘ongepast verdienmodel’ wordt gebruikt. Aanvragen die in 2022 zijn goedgekeurd, moeten overigens wel worden uitbetaald. Ook als er een onderzoek loopt naar de opleider. Meer informatie over de aangescherpte vereisten zijn te vinden bij de Rijksoverheid.

Daar waar de tekorten zijn

Het is de bedoeling dat mensen straks altijd, en op een moment dat het hen schikt, een aanvraag kunnen doen. Daarnaast wil het kabinet dat STAP gerichter kan worden ingezet voor scholing in sectoren met grote personeelstekorten, zoals zorg, onderwijs, ICT en techniek.

Digitaal portaal voor aanvragen

Op de website stap-budget.nl staan alle opleidingen vermeld die in aanmerking komen voor de STAP-subsidie. STAP-budget aanvragen kan via het digitale portaal bij het UWV. Door een 'grote technische storing' is aanvragen uitgesteld. In 2023 zijn er 5 mogelijkheden om de subsidie aan te vragen. Wie wil aanvragen doet er goed aan om dat zo snel mogelijk na de opening te doen.

Lees ook:

Beeld gecreëerd met hulp van Dall-e.

'Dialoog tussen werkgever en werknemers in de zorg essentieel voor duurzame inzetbaarheid'

Investeren in duurzame inzetbaarheid van medewerkers is in elke sector belangrijk, maar de zorg springt er bovenuit: zorgpersoneel kampt met een steeds verder toenemende werkdruk. Om daar de duurzame inzetbaarheid te borgen, is het van belang dat werkgevers en werknemers in de zorg in constante dialoog blijven, bepleit arbeidsmarktexpert Roel Fransen van Wissenraet Van Spaendonck.

||Arend van Dam

Duurzame inzetbaarheid en de rol van de or

Aandacht voor duurzame inzetbaarheid (DI) is essentieel. Duurzame inzetbaarheid die de strategische koers van een organisatie dient, bepaalt in grote mate het succes van de medewerker én de organisatie. Wat is de rol van de or bij de implementatie van zulke DI?

Shutterstock

Waarom is duurzame inzetbaarheid zo belangrijk?

Over duurzame inzetbaarheid wordt veel gepubliceerd. Maar waarom is die aandacht nodig? Omdat het werk voortdurend verandert. Hoe moeten organisaties met werk, werkrelaties en werknemers omgaan? Wat is de eigen verantwoordelijkheid van bedrijven, ondernemingsraad en medewerkers? Die tijdloze vragen zijn altijd relevant. Ook nu. En daarom duurzame inzetbaarheid. Ook nu.

Vitaliteit is niet genoeg voor duurzame inzet

Vitaliteit is niet genoeg voor duurzame inzet

Na de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd is duurzame inzetbaarheid een buzzword geworden. De nadruk ligt daarbij op vitaliteit, maar dat is niet genoeg. Ook de vakbekwaamheid moet onderhouden en vernieuwd worden.

Beeld: Shutterstock

Onveilig werkklimaat politie Rotterdam: wat kan de or doen?

Een onveilig werkklimaat kan overal ontstaan, ook bij de politie, zoals bleek uit NRC-berichtgeving. Organisatiepsycholoog Katrien Hugenholtz en voormalig advocaat bij de Nederlandse politiebond Hans Dammingh bespreken wat de or had kunnen doen om dit te voorkomen. Hoewel het niet de primaire verantwoordelijkheid van de or is, speelt hij zeker een rol in de preventie daarvan.

Beeld gecreëerd met behulp van Dall-e.

Ongevallen door taalproblemen: wat de or kan doen

Maar liefst 750.000 werknemers in ons land hebben moeite met lezen en schrijven in het Nederlands. Hierdoor begrijpen zij vaak veiligheidsinstructies niet volledig. Taalbeheersing speelt een rol in 5 tot 10% van alle arbeidsongevallen. Een actieve aanpak kan deze ongevallen voorkomen.

Beeld: Shutterstock

13 veelgestelde vragen over VGWM-werk

De VGWM-commissie is de meest voorkomende commissie van de ondernemingsraad. Reden om Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu weer eens in de schijnwerpers te zetten. Een uiteenzetting hoe je stap voor stap het VGWM-werk aanpakt.

De rol van de ondernemingsraad bij de aanpak van grensoverschrijdend gedrag

De rol van de ondernemingsraad bij de aanpak van grensoverschrijdend gedrag

Dankzij de #MeToo-beweging is grensoverschrijdend gedrag sinds 2017 een veelbesproken onderwerp. Vanaf 2025 moeten alle grote ondernemingen binnen de Europese Unie hier hun beleid over vermelden in de ESG-rapportage. De criteria hiervoor kunnen een leidraad zijn voor het aanpakken van grensoverschrijdend gedrag binnen organisaties. Hier speelt ook de OR een belangrijke rol in.

Beeld gecreëerd met hulp van Dall-e.

Ook de bestuurder zou eens een training medezeggenschap moeten volgen

De meeste or-leden weten aardig goed wat hun rechten en plichten zijn, en welke onderwerpen volgens de Wor aan de or moeten worden voorgelegd voor advies. En de meeste Wor-bestuurders weten dat ook prima. Toch zijn er heel wat bestuurders die de wetten en regels rond medezeggenschap onvoldoende kennen. Dan is het een goed idee als zo'n bestuurder zélf eens op training gaat. Zó overtuig je jouw bestuurder van het belang hiervan.

Beeld: Shutterstock

Zo kies je als or een trainingsbureau

Scholing en opleiding helpen de ondernemingsraad om zijn rol beter te kunnen vervullen. Maar hoe kies je het trainingsbureau dat bij de ondernemingsraad past?

Beeld: Shutterstock

Ziekteverzuim moet omlaag: dit kan de or doen

Een werkgever met hoog ziekteverzuim maakt soms vreemde sprongen. De ondernemingsraad kan ondoordachte plannen voorkomen en zorgen voor een doordachte aanpak. Dit vergroot de kans van succes.

Beeld: Shutterstock

Hittestress op het werk: rol van or bij afspraken over gezonde arbeidsomstandigheden

Door klimaatverandering zal het aantal werknemers dat op de werkplek met hitte te maken krijgt flink toenemen. Dit heeft gevolgen voor veiligheid en gezondheid. Het is daarom belangrijk om afspraken te maken over hoe hittestress op de werkplek kan worden aangepakt, waarbij de or een rol speelt.